Aanbevolen

INNOVO filmkanaal

video.innovo.nl[

Op dit filmkanaal kun je filmpjes bekijken van onze scholen. Heb je leuke filmpjes of andere ideeën. Laat het weten aan helene.bessems@innovo.nl.

mooi om te lezen…

omslag-mineke_wordt_sneeuwpop
mineke wordt een sneeuwpop

Mineke wordt een sneeuwpop is een prentenboek voor kinderen vanaf vier jaar. Het gaat over de spanning, de verassing en het plezier van carnaval.
Het prentenboek is verrijkt met pictozinnen waardoor kinderen die niet of nog niet kunnen lezen toch de mogelijkheid krijgen om te lezen via pictogrammen.
De schrijfster van het boek, Rosé Hermans, heeft tijdens haar onderwijsloopbaan altijd een prentenboek gemist met het thema Carnaval. Zij heeft jarenlang gewerkt op de ZMLK Catharina. En na haar pensionering is ze de uitdaging aan gegaan om zelf een prentenboek te schrijven. Samen met illustrator, Marion Verhappen, heeft zij het prentenboek “Mineke wordt sneeuwpop” gemaakt. Het boek kan een mooie ondersteuning zijn voor het thema carnaval vanaf kinderen van 4 jaar.
Het bestellen boek kan via ramhermans50@hotmail.com

isbn/ean 978-90-79190-09-6
tekst Rosé Hermans
illustraties Marion Verhappen
facebook www.facebook.com/minekewordtsneeuwpop 

uitnodiging nieuwjaarsborrel

Graag zien wij onze medewerkers op dinsdag 10 januari 2017 tijdens de INNOVO-nieuwjaarsborrel. Dit jaar zijn we te gast bij basisschool Valkenburg. Jullie zijn welkom vanaf 16.00 uur.

Tot ziens!

College van Bestuur INNOVO
Basisschool Valkenburg
Plenkerststraat 42
Valkenburg aan de Geul

lancering website educatief partnerschap

Vanaf 21 november kun je terecht op de website Educatief Partnerschap, ‘verschillende ouders, verschillende leerkrachten’ educatief-partnerschap.nl.

Op deze site vind je informatie over educatief partnerschap in de praktijk. Je vindt tips, tools en praktijkvoorbeelden uit interviews met ouders en leerkrachten van INNOVO en Kindante.

De website is onderdeel van het RAAK-onderzoek ‘verschillende ouders, verschillende leerkrachten’.

educatief-partnerschapnl
natuurles op scholen in Guatemala

In het kader van 10 jaar INNOVO en 10 jaar GaiaZOO heeft het Gaia Nature Fund in 2015  een bijzondere samenwerking opgezet met Rainforest Alliance en Pimma.
Rainforest Alliance  zet zich wereldwijd in voor duurzame landbouw en voor een betere kennis over de rol die we allemaal spelen bij het behoud van een gezonde natuur. Dankzij de bijdrage van INNOVO en Gaia Nature Fund kwam €10,000 beschikbaar om een milieueducatieprogramma op te zetten voor scholen in Guatemala. Pimma is een Maastrichtse organisatie die dankzij donaties al diverse scholen heeft kunnen bouwen in kansarme regio’s in Guatemala.
Afgelopen weken heeft Rainforest Alliance 15 lokale docenten bijgeschoold, waarbij de nadruk lag op het behoud van regenwouden en het maximaal benutten van landbouwgrond. De lessen worden opgenomen in hun onderwijsprogramma’s. Dankzij deze lessen kunnen kinderen en ouders milieuvraagstukken beter begrijpen en actie ondernemen om hun eigen grond te helpen beschermen.

bijzondere klassenfoto

Het was best koud zonder jas. Dus hoe krijg je kinderen van groep 4, 5 en 6 gemotiveerd om lachend, zonder jas of dat ze rillend van de kou ineengedoken zitten op de foto? Juist door een echte DAB-foto te beloven. En zeg nou zelf, het is een heel bijzondere klassenfoto geworden!

Kijken wie we over 40 jaar nog herkennen op de reünie 😉

Scroll naar boven