Kort nieuws

Klus en fietsproject de Pyler

Het fietsproject van de Pyler bestaat bijna 10 jaar en heeft inmiddels een goede staat van dienst opgebouwd met het opknappen van zwerffietsen.

meer dan 600 fietsen…

In het fietsproject werkt de Pyler (Dirk de Jong, Marc Rademaker en Rik Arends) samen met Gemeente Heerlen, Gemeente Voerendaal, Gemeente Maastricht, Bureau Handhaving, RD4. Deze organisaties zorgen voor het aanleveren en afnemen van de gerepareerde fietsen en met succes. Op dit moment zijn er al meer dan 570 fietsen voor volwassenen en 66 kinderfietsen in de werkplaats opgeknapt. Binnen het fietsproject repareren de leerlingen ook klein rollend materiaal voor alle scholen binnen INNOVO. Klein rollend materiaal zijn bijvoorbeeld stepjes, duwskelters, fietsjes en karretjes.

samenwerking met (V)SO Catharina

Sinds schooljaar 2017/2018 werkt de Pyler samen met (V)SO Catharina uit Heerlen. Een middag in de week knappen drie leerlingen van de Catharinaschool fietsen op. Dit doen zij op de locatie van de Pyler. In ruil daarvoor maakt het klus- en fietsproject gebruik van een proefopstelling “productiewerk” op de Catharinaschool.

“…Vakkundig en behulpzaam… van fietsen repareren tot podium maken en plaatsen.”

Irene Hermens, directeur basisschool Valkenburg

nieuwe plannen

Momenteel liggen ver uitgewerkte ideeën en plannen om in samenwerking met de Gemeente Heerlen en het Grotius College een fietsreserveplan op te zetten. De leerlingen met een defecte fiets kunnen dan een fiets lenen van school om thuis te komen.

klussen

Buiten het repareren van fietsen wordt er ook geklust bij de Pyler. Denk hierbij aan, groen onderhoud, bestratingswerk, producten van hout, (de-)montage werk etc. Het klusproject werkt samen met Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Een ochtend in de week onderhouden de leerlingen, vaak samen met vrijwilligers van het ZLSM het groen langs het spoor van het miljoenlijntje. Leerlingen vinden dit leuk en leren hier veel van.

werken met hout

Op het gebied van hout is de Pyler gespecialiseerd in meerdere producten: picknickbanken in verschillende vormen, podia, speelhuisjes, enz. We werken hierbij met mallen, zodat de leerlingen zo veel mogelijk zelfstandig aan de slag kunnen.

Alle mogelijke opdrachten met houtconstructies kunnen in gezamenlijk overleg opgepakt worden. Het moet echter aan de basisvoorwaarde voldoen dat de leerlingen een actieve rol (met eventueel ondersteuning) in het productieproces hebben.

Heb je interesse in een van de producten of vragen rond het klus- en fietsproject mail dan naar rik.arends@innovo.nl

vinden-verbinden-delen-inspireren

INNOVO is nu te vinden op LinkedIn

De officiële pagina INNOVO onderwijs op maat is voor iedereen toegankelijk, maar INNOVO heeft ook een besloten LinkedIn groep: INNOVO onderwijs.

Wil je lid worden van de besloten groep voor INNOVO collega’s? Ga dan op LinkedIn via de zoekfunctie naar INNOVO onderwijs en maak je lid via de knop ‘vragen om lid te worden’ of klik hier.

In deze groep kun je praktijkvoorbeelden delen, vragen stellen, artikelen delen, discussies opstarten. Via LinkedIn kun je natuurlijk ook contact leggen om fysiek af te spreken. Dus voel je vooral vrij om er actief mee aan de slag te gaan.

Als je nog geen lid bent van LinkedIn, ga naar LinkedIn en maak je lid, zoek dan de groep INNOVO onderwijs. Hoe meer mensen lid zijn hoe meer we kunnen zoeken, vinden, delen, verbinden.

groep B2 van de Griffel

‘beste groep 3 in Nederland’

De ‘Leuk Leren Week Klassenstrijd’ zit er weer op! Van 19 t/m 22 maart gingen duizenden basisschoolklassen de strijd met elkaar aan tijdens de grootste online Klassenstrijd van Nederland.
foto-squalde-griffel

Van SBO de Griffel hebben een aantal klassen deelgenomen aan de Klassenstrijd. In deze Klassenstrijd namen schoolklassen – zowel regulier als speciaal – uit heel Nederland het tegen elkaar op en het was de bedoeling zoveel mogelijk punten te verzamelen in de verschillende onderwerpen (taal, rekenen, Engels, de wereld) die op groepsniveau worden aangeboden.

Tijdens de Leuk Leren Week bleek het dat twee klassen van SBO de Griffel hoge ogen zouden gaan gooien. B2 ging er als een raket vandoor in de categorie van groep 3 en B6 versnelde in de categorie van groep 4. Laatstgenoemde groep kampte echter met sterkte tegenstand uit Meppel en eindigde op een fantastische tweede plaats. B2 vergrootte op de laatste dag de voorsprong en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Dit betekent dus ook dat B2 zich een jaar lang de beste groep 3 van Nederland mag noemen!

Op vrijdag 23 maart is Team Squla langsgekomen op school om de kinderen van B2 te feliciteren met de hoofdprijs: een Lego Boost Robot!
Daarnaast kreeg de klas een groot bord waarop zij als winnaar worden genoemd en mag er ook een megagrote beker pronken in de klas!

Lego Boost Robot