Het ging voor iedereen anders…

Thuis in plaats van in de klas

 

SCROLL OMLAAG

“Het zoeken naar een vorm waarin kinderen zelf gaan prioriteren en de regie over hun werk meer zelf kunnen nemen.”

RAMON KLEIN
Leerkracht groep 5-6 | basisschool Sint Martinus in Heerlen

“Mijn leerlingen vonden het heel prettig om hun eigen dag in te delen. Ze kozen een eigen volgorde in de taken die ze moesten doen op een dag. Het bevestigt voor mij een gedachte waar ik al een tijdje mee bezig ben, het zoeken naar een vorm waarin kinderen zelf gaan prioriteren en de regie over hun werk meer zelf kunnen nemen. 

Ook de intensieve samenwerking met ouders is mij heel goed bevallen, neem ouders meer mee in de dagelijkse gang van zaken op school, dat werkt goed. We gaan het bespreken in ons team en gaan het verder uitwerken in het komende schooljaar.

“Met de verbinding zit het wel goed.”

JANNEKE VLAMING
Moeder leerling | basisschool Tarcisius in Heerlen

Mijn oudste dochter kreeg van haar leerkracht na een paar weken een ansichtkaart in de brievenbus. Dat vond ze heel fijn en verrassend en gaf voor ons als ouders aan dat het met de verbinding wel goed zit.

“Ze vonden het fijn om het vertrouwen te krijgen om echt zelfstandig hun werk te plannen”

ELLIS CURFS
Moeder leerling | basisschool Sint Dionysius in Schinnen

Doordat het school- en werkschema opeens op zijn kop stond kwamen we in een nieuw ritme terecht. Het dagritme schoof bij onze kinderen op, school begon een stuk later dan normaal.

Ze vonden het fijn om het vertrouwen te krijgen om echt zelfstandig hun werk te plannen, maar de sociale kant werd gemist. De juf hield contact met beeldbellen en was altijd bereikbaar. Alle respect voor school, voor wat ze normaal doen en al zéker nu in deze vreemde periode.

“Het online werken vond ik wel fijn.”

KRIS DASSEN
Leerling groep 8 | basisschool Sint Dionysius in Schinnen

Het afgelopen schooljaar zal mij bijblijven want het online werken vond ik wel fijn. Er waren ook dagen dat ik geen zin had. Gelukkig kan ik groep 8 nu afsluiten samen met de hele klas.